گردشگري در دنياي امروزي به عنوان يکي از شاخصهاي مهم در تعيين ميزان رشد اقتصادي و اجتماعي و حتي ميزان توسعه يافتگي دولتها و ملتهاست. از سوي ديگر ظرفيتهاي بالقوه و بالفعل کشورهاي عضو سازمان همکاري اقتصادي (اکو) از حيث برخورداري از تنوع اقليم، غناي تاريخي و فرهنگي و تنوع قومي، اين منطقه را به عنوان يکي جذابترين مقاصد گردشگري دنيا قرار داده است.
وي تصريح کرد: بيشک بهرهبرداري از اين امکانات و توانمنديها و هدايت آن در جهت ايجاد يک رشد و پويايي اقتصادي در جوامع محلي نيازمند برنامهريزي و سازماندهي شايسته است.
مشايي گفت: لازم ميدانم خرسندي خود را از بذل توجه و عنايت ويژه اعضا اکو به موضوع گردشگري و اقدامات جاري در اين سازمان جهت توسعه گردشگري اعلام داشته، ابراز اميدواري کنم که با پيگيري دبيرخانه سازمان و اعضاي محترم، مصوبات مثبت و سازنده اين نشست و ساير گردهماييهاي مسئولين و مديران ارشد بخش گردشگري سازمان تحقق يافته موجب توسعه بيش از پيش مناسبات گردشگري سازمان را فراهم آورد.
معاون رئيس جمهور گفت: نظريهپردازان روابط بينالملل بر اهميت افزايش ميزان تعاملات و مواجهات مردم يک بلوک در تحکيم پيوندها و تقويت فرآيند همگرايي در آن بلوک تاکيد کرده و. اين موضوع را در صدر دلايل موجود براي تحقق همگرايي تعريف کردهاند. لذا با نگاهي ساده ميتوان به نقش ويژه گردشگري در تقويت بلوک اکو و توسعه همزمان ساختار اين سازمان و اقتصاد اعضا آن پي برد.
مشايي تصريح کرد: در اين شرايط پيشينه غني فرهنگي کشورهاي عضو اکو و تعاملات تاريخي آنها با يکديگر در کنار جغرافياي طبيعي متنوع و جغرافياي اجتماعي و فرهنگي گونه گون، بستر بسيار مطلوب و کاملا مهيابي را فراهم ميآاورد تا بتوان با تلاش و همکاري همه اعضا و پيگيري دبيرخانه توسعه همگن و متوازني را در گردشگري منطقه شاهد بود. لذا امروز با اميد و اشتياق به اجلاسي که اينک با حضور شما در تهران برگزار ميشود، مينگريم.
وي در پايان خاطرنشان کرد: مايلم توجه همکاران شرکتکننده و اعضاي محترم دبيرخانه را بر اهميت برگزاري روز گردشگري اکو در 28 نوامبر (7 آذر) جلب کرده و بر برنامهريزي و پيگيري مناسب براي تدارک مراسمي شايسته به همين مناسبت در 10 کشور عضو تاکيد کنم.
./105
انتهای پیام/